Четвърта поредна победа за Пиронкова в Сидни



06-01-2014 07:23 | Николай Драганов

Първата ракета на България Цветана Пиронкова продължава отличното си представяне в Сидни, след като в двубой от първия кръг на основната схема се наложи с категоричното  6:4, 6:1 над румънката Сорана Кърстя. 

 

По този начин Цвети записа най-дългата си победна серия от три години насам, стигайки до успеха в четири поредни срещи, макар три от тях да бяха от квалификациите. Двубоят срещу световната №22 Кърстя продължи малко повече от 1 час, като за това време Пиронкова допусна по един пробив в двата сета, но на свой ред успя пет пъти да вземе подаването на съперничката си.

 

Това бе трети мач срещу Сорана Кърстя, като Цвети вече води с 2:1 победи. Българката успя първа да стигне до пробив за 4:2 в първата част, но минути по-късно Кърстя върна пробива. При 5:4 в своя полза пловдивчанката стигна до 15:40 и успя да се възползва още от първия сетбол. Втората част премина при още по-категорично надмощие на Пиронкова, която поведе с 0:2, загуби едно свое подаване, но до края на мача не даде нито гейм повече на Кърстя за крайното 6:1.

 

Следващата съперничка на нашето момиче е намиращата се под №52 в ранглистата Варвара Лепченко. Състезаващата се за САЩ узбекистанка поднесе сериозна изненада, като отстрани в първи кръг Светлана Кузнецова. Лепченко не успя да прескочи квалификациите, губейки от Виктория Дювал, но влезе в основната схема като "щастлива губеща" на мястото на Слоун Стивънс.

 

До този момент Пиронкова и Лепченко са се срещали 4 пъти, като Цвети води с 3:1 победи. Четирите победи в Сидни донесоха на българката 80 точки, но заради четвъртфинала в Хобарт през миналата година тя няма да добави сериозен актив. При нов успех обаче Пиронкова почти сигурно ще се завърне в Топ 100.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини