Втора поредна победа за Пиронкова



04-01-2014 07:18 | Станко Димов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова вече е само на победа от място в основната схема на силния турнир в Сидни, Австралия (WTA, Premier). Това стана факт, след като нашето момиче се наложи с изразителното 6:1, 6:3 над малко познатата украинка Марина Заневска.

От началото на до края на срещата Пиронкова не изпусна инициативата и заслужено се поздрави с крайния успех след малко повече от час игра. Цвети приключи с 2 аса на сметката си. Тя успя да пробие на цели 5 пъти подаването на съперничката си.

За да се класира за основната схема, пловдивчанката ще трябва да запише още една победа. Нейната последната съперничка в квалификациите ще бъде Шахар Пеер, а решителният сблъсък ще се проведе в неделя сутрин. В преките им сблъсъци Пеер води с 4:2. Освен това последният успех на българката датира от 2005-а, след което Пеер има четири поредни победи, включително и през 2013-а в оспорван трисетов сблъсък на клей.

Ясни са вариантите за противничка на Пиронкова в първи кръг на основната схема, ако спечели и третия си мач от квалификациите.

Това са Йожени Бушар, Екатерина Макарова, Кая Канепи, Сорана Кърстя, Ярмила Гайдошова, Ализе Корне и Каролина Вожняцки.

Турнирът в Сидни ще бъде последната генерална репетиция преди Откритото първенство на Австралия, което започва на 13-и август.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини