България и Румъния възстановяват тенис балканиадите



02-12-2013 14:39

Българската и румънската федерации по тенис имат намерение да възстановят балканските първенства. Тази интересна идея се роди по време на среща в Русе на 26 ноември, на която от българска страна присъстваха президентът на ТК „Русе” Даниел Джумалийски и бившият член на УС на клуба Емил Станев, а от румънска – вицепрезидентът на федерацията Разван Иту и техническият директор Георге Вълдеану.

По време на дискусията в Русе се е обсъждало и възстановяването на двустранните срещи България – Румъния във всички възрасти, както и размяна на „уайлд кард” на талантливи юноши за фючърсите през 2014 година, които ще се проведат в двете страни, обясни Джумалийски. На срещата се е стигнало до договаряне на няколко теми, които да са от полза на БФТ и FRT.

„Още в началото на мандата си, новото ръководство на ТК „Русе” постави като важен приоритет намирането на контакти и сключването на споразумение с елитен румънски тенис клуб. За тези наши намерения бях уведомил президента на БФТ Стефан Цветков, с молба за съдействие.

"В началото на октомври връзката беше установена – съдийката Веселина Донева ме запозна с вицепрезидента на Румънската федерация по тенис г-н Разван Иту. Последва усилена кореспонденция, целяща намирането на пресечни точки.

"В резултат от всичко  това се стигна до двустранна среща за 26 ноември в Русе. Предварително бяхме уточнили основните точки, които да бъдат предмет на нашия разговор, но се разбрахме, че основен приоритет ще бъде детския тенис”, разказа Даниел Джумалийски.

Техническият директор Вълдеану е поел ангажимент да предложи румънски клубове за партньорство, както и да изпрати условията, при които би могло да се използва базата на FRT в Брашов, която според него е изградена на най-високо професионално ниво. Летните тенис лагери, според него, би било добре да бъдат в Русе, Разград, Добрич или Албена, като е необходимо времето за провеждане на лагерите да се съчетае с турнир за съответната възрастова група.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини