Българин покани тенис талантите ни за Деня на благодарността във Флорида



29-11-2013 11:42 | Станко Димов

Младите български тенис таланти, които са в Съединените щати за участие в турнирите "Еди Хер", "Найки Джуниър" и "Ориндж Боул" имаха незабравимо изживяване. Това съобщи водачът на групата Тодор Енев.
 
"За Деня на благодарността българският отбор беше поканен на обяд от Стоян Кирков, който от дълги години живее в Тампа, Флорида. Неговият син е сред най-добрите тенисисти в САЩ до 14 години. Г-н Кирков и неговото семейство бяха изключително гостоприемни към нас, за което им благодарим", каза Енев.
 
Националният треньор и Георги Чочев заведоха миналата неделя в Брадънтън държавните шампиони до 12 години Адриан Андреев и Розалина Юсева и до 14 години Калоян Димитров и Гергана Топалова, както и националките Зиновия Ванева и Симона Борисова. Към тях на място се присъедини националката до 12 години Мелади Тодорова, която тренираше няколко седмици в академията на Димитър Язаджиев „Dimitar Tennis Academy” в Санта Барбара, Калифорния.
 
Българите вече са направили тренировки на кортовете в Брадънтън, където в понеделник започва големия турнир "Еди Хер". Състезанието датира от 1987 година и е било печелено от достигналите по-късно до №1 в света Роджър Федерер, Анди Родик, Мария Шарапова, Ана Иванович и Йелена Янкович.
 
От националите в квалификациите играе само Симона Борисова при 14-годишните. Тя е поставена под №6 в схемата и в първия кръг днес почива. Утре софиянката ще се изправи срещу победителката от двубоя Пейтън Андрюс (САЩ) - Василиса Белоног (Русия).
 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини