Кириленко пред Tennis24.bg: Идвам в София за реванш



28-10-2013 16:23 | Станко Димов

Мария Кириленко иска да се реваншира за ранното си отпадане в София миналата година. Сексапилнара рускиня сподели, че се надява не само да прескочи групата си в Турнира на шампионките, но дори и да спечели титлата. Ето какво каза още Кириленко пред репортери на Tennis24.bg.

ОТНОВО В СОФИЯ
Чувствам се добре отново да се върна в София. За жалост миналата година не бях в състояние да завърша турнира, защото се разболях, така че се надявам тази година да успея да се реванширам. Сега се чувствам добре, всичко е ОК.

РАВНОСМЕТКАТА ЗА СЕЗОНА И ОЧАКВАНИЯТА ЗА НОВИЯ
Като цяло съм доволна от сезона. За жалост в един момент имах контузия и не успях да участвам на толкова турнири, на колкото ми се искаше. От друга страна обаче успях да пробия в Топ 10, за което съм много щастлива.
В момента още не мисля за новия сезон. Преди всичко трябва да приключа участието си на турнира в София, след това ще трябва да се възстановя, да презаредя батериите и да бъда сигурна, че съм напълно възстановена от травмите. Чак тогава ще мога да говоря за целите си за новия сезон.

ТРЯБВА ЛИ ЖЕНИТЕ ДА ИГРАЯТ 3 ОТ 5 СЕТА?
Лично за мен за нас момичетата ще бъде трудно да играем в този формат. ОК, понякога имаме бързо двубои, които продължават час, или дори по-малко. Но също така понякога ни се налага да играем и повече от 3 часа, за да приключим даден двубой. Особено ако погледнете моите резултати – доста често ми се случва да участвам в продължителни двубои. И затова за мен лично ще бъде трудно да участваме в този формат.

ЗА ГРУПАТА Й В СОФИЯ
Моята група? Играх с Павлюченкова, Корне и Халеп по-рано през сезона, загубих и от трите. Сега имам отлична възможност да се изправя отново срещу тях и да взема реванш.

Запитана каква са мечтите и на корта и извън него, московчанката отговори така: „Мисля, че и в двете сфери мечтите ми са еднакви – да бъда щастлива. Както на корта, така и в живота извън тениса”.

ЕКИП НА TENNIS24.BG

ГАЛЕРИЯ ОТ ЖРЕБИЯ ВИЖТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини