Пиронкова в една група с Иванович и Стосър



28-10-2013 11:10 | Станко Димов

Цветана Пиронкова попадна в една група на Турнира на шампионките с бившата №1 в света Ана Иванович. Това отреди тегленият днес жребий. Компания на българката и сръбкинята ще правят Саманта Стосър и Елена Веснина. Това кара ще играе в Група „Средец”.

Не по-малко интересна се очертава да бъде и Група „Сердика”, където попаднаха Симона Халеп, Мария Кириленко, Анастасия Павлюченкова и Ализе Корне.
„Имах невероятна година, не мога да повярвам какво направих през сезона. Радвам се, че съм тук. За първи път ще участвам в този турнир и искам да се представя добре”, коментира Симона Халеп.

„Много съм щастлива, че съм тук. Съжалявам, че не успях да дойда в София миналата година. Имам страхотни спомени от този турнир, надявам се да повторя успехите си от Бали и тук”, коментира от своя страна Ана Иванович.

ГРУПА „СЕРДИКА”: Симона Халеп, Мария Кириленко, Анастасия Павлюченкова, Ализе Корне

ГРУПА „СРЕДЕЦ”: Ана Иванович, Саманта Стосър, Елена Веснина, Цветана Пиронкова

ГАЛЕРИЯ ОТ ЖРЕБИЯ ВИЖТЕ ТУК

Освен осемте тенис звезди и десетки представители на медиите и фенове, на жребия присъстваха още президентът на Българска федерация по тенис и турнирен директор Стефан Цветков, председателят и изпълнителен директор на Женската тенис асоциация Стейси Аластър, кметът на София Йорданка Фандъкова и членът на борда на директорите на Garanti Koza - Серхан Байкал.
 
Ето какво казаха официалните гости на церемонията по тегленето на жребия:
 
Стефан Цветков: За мен е изключително удоволствие да приветстваме осемте шампионки в София. Смятам че за българските фенове и всички нас ще е чест да се насладим на толкова класен тенис и съм сигурен, че ни очаква една невероятна седмица. Искам да благодаря на нашия генерален спонсор Garanti Koza, на всички официални спонсори, на Женската тенис асоциация и нейните специалисти, с които работим перфектно, на моя екип и всички, които направиха този турнир възможен.

Йорданка Фандъкова: Щастлива съм, че за втора поредна година имаме възможност да представим на феновете това невероятно тенис шоу. През 2012-а около 150 милиона души видяха тенис празника, благодарение на десетките чуждестранни медии в София. Пожелавам на всички състезателки да се чувстват добре в нашата столица. Цвети миналата година ни направи много горди достигайки полуфинал и се надявам през тази да я видим на финала.
 
Стейси Аластър: Добре дошли във втория сет на Турнира на шампионките. Искам да благодаря на хората, които са посветили стотици часове по организирането на турнира и най-вече на шампиона на турнира на шампионките – Стефан Цветков. Искам също да благодаря на основния спонсор Garanti Koza, който освен за шоуто в София, помага и на заключителния турнир на Женската тенис асоциация в Истанбул.
 
Серхан Байкал: Всички в Garanti Koza сме много развълнувани да сме партньори на този турнир, благодарим на Българската федерация и WTA, че ни дават шанса да представяме подобно събитие. Благодарим на министър-председателя и кмета на София за възможността турнирът да се проведе в този страхотен град. Имаме бизнес интереси в столицата и големи амбиции в тениса и това е шанс да ги развиваме синхронно. Успех на състезателките и се надявам феновете да оценят възможността да наблюдават този прекрасен турнир!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини