Пиронкова: Проблемът ми не е свързан с треньора



27-10-2013 10:28 | Станко Димов

Цветана Пиронкова бе гост в предаването „Тази неделя” по bTV. Най-добрата българска тенисистка говори за сезона до момента, за предстоящия Турнир на шампионки, както и за някои любопитни неща извън корта. Ето най-важното от разговора на Пиронкова с Антон Хекемян.

„Много пъти са ми задавали въпроса за треньора. Има хора, които обичат да сменят често треньорите, има и такива, които предпочитат да работят с един и същи екип. Аз съм от втория тим хора. Играя тенис от 4-годишна и баща ми винаги е бил до мен. Не мисля, че треньорът е причината за резултатите ми през сезона. Анализирах всяка една загуба през годината и мисля, че знам къде са проблемите. Но няма да ги кажа, ще ги запазя за себе си”, сподели Пиронкова.

„Имам си приятел от близо 4 години. Много съм щастлива с него. Двамата обичаме да пътуваме, има едно място до Велинград, където често ходим. Интересното е, че там храната е изцяло EKO. Просто е великолепно – сиренето, кашкавалът, доматите, хлябът – всичко има различен вкус.

Дали има приятелство в тениса? Да, според мен има. Знам, че много от момичетата казват обратното, но аз не съм съгласна. Лично аз нямам проблеми с нито едно момиче в тура. По турнирите гледам, че тенисистките си говорят предимно с момичетата от тяхната страна. Аз също се разбирам най-добре с другите български тенисистки”, коментира Пиронкова.

Запитана какво си купи с първите пари, спечелени от тенис, Цвети каза следното: „О, много добре си спомням този момент. Първите ми пари бяха от Държавно първенство в Благоевград. Сумата не беше кой знае колко голяма, но ми стигна, за да си купя телевизор за моята стая. Малко егоистично, не за нашите, а за мен, но... Като цяло много помня. Имам чувството, че си спомням всеки един мой мач”.

В заключение Пиронкова призова феновете на тениса да дойдат в „Арена Армеец” и да гледат на живо двубоите от Турнира на шампионките. „Тенисът на живо няма нищо общо с този пред малкия екран. Всички, които дойдат в залата, ще се убедят”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини