Саманта Стосър и Анастасия Павлюченкова вече са в София



25-10-2013 16:20

Две от звездите на световния тенис - Саманта Стосър и Анастасия Павлюченкова, пристигнаха днес в София за участие в Garanti Koza WTA Турнир на шампионките. Те бяха посрещнати от много медии на летището.
 
Австралийката каза, че е развълнувана от възможността да посети тази част на света, където никога не е била преди.

"Турнирът ще бъде доста силен и се радвам, че се класирах. Сред фаворитките е Симона Халеп, от която загубих на финала в Москва. Познавам добре Пиронкова, играли сме няколко пъти с нея, тя е силна състезателка, особено в турнирите на трева", заяви Стосър.
 
Рускинята Павлюченкова кацна час преди това. „Последния път, която играх срещу Пиронкова, тя ме победи на „Уимбълдън” (6:0, 6:1 през юни тази година) – спомни си Павлюченкова.

"Познавам я много добре и сега идвам да взема реванш! Нямам особени предпочитания за жребия в групите, освен едно – не ми се иска да се падна срещу друга рускиня. Тренираме заедно от деца и познаваме играта си до болка, освен това не ми харесва да излизам срещу приятели на корта. Този турнир е перфектният начин да завърша годината и за мен е важно да се представя добре".
 
Анастасия Павлюченкова коментира и Григор Димитров, който миналата седмица в Стокхолм спечели първата си титла от ATP: „Следя развитието му, той е мой приятел отдавна. Тренирахме заедно преди години в академията на Патрик Муратоглу в Париж и оттогава сме в много добри отношения.”
 
Станаха ясни и двете резерви в турнира. Това са Елина Свитолина от Украйна и Ивоне Мойзбургер от Австрия. Свитолина стигна до София, след като спечели турнира в Баку. Тя е №40 в света. Мойзбургер е 50-а в ранглистата и този сезон взе титлата в Бад Гащайн.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини