КТБ е изключителен спонсор на Турнира на шампионките



24-10-2013 10:58 | Станко Димов

Корпоративна търговска банка АД е изключителен спонсор на Турнира на шампионките на Световната женска тенис асоциация (WTA), който ще се проведе от 29 октомври до 3 ноември 2013 г. в зала „Арена Армеец” в София. Наградният фонд на състезанието, наричано „малкия мастърс“, е 750 000 долара, което го превръща в най-големия тенис турнир в България.

Подкрепата на Корпоративна търговска банка АД за Турнира на шампионките е в продължение на дългосрочната политика на корпоративна социална отговорност на банката, която от години допринася за популяризирането на спорта в България и дава възможност на зрителите да присъстват на събития от световен мащаб.

В състезанието, наричано „малкия мастърс”, ще се съревновават осем от най-силните тенисистки за 2013 г. в света. Две от тях получават специалното право да играят в турнира по покана на организаторите, без да са минавали през квалификации (т.нар. „уайлд кард“). Това са българската тенис звезда Цветана Пиронкова и Ана Иванович от Сърбия, която освен №1 в световната ранглиста (през 2009 г.), е била и двукратна победителка в Турнира на шампионките (през 2010 и 2011 г. в Бали).

Другите участнички са Симона Халеп (Румъния, №14 в световната ранглиста), Елена Веснина (Русия, №16 в световната ранглиста), Саманта Стосър (Австралия, №19 в световната ранглиста), Мария Кириленко (Русия, №18 в световната ранглиста), Анастасия Павлюченкова (Русия, №26 в световната ранглиста), Ализе Корне (Франция, №27 в световната ранглиста).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини