Гришо на втори финал след страхотен обрат над Беноа Пер



19-10-2013 20:06 | Николай Драганов

Григор Димитров осъществи страхотен обрат срещу 25-тия в света Беноа Пер и се класира за втори път в кариерата си на финал в турнир от календара на ATP след победа с 4:6, 6:4, 6:2 в Стокхолм.

 

Гришо ше направи ще направи втори опит да спечели първата си титла в тура, след като в началото на сезона в Бризбейн на пътя му застана Анди Мъри. В неделя в шведската столица Димитров ще се изправи срещу намиращия се под №3 в световната ранглиста Давид Ферер в неделя като битката ще започне не преди 16,00 часа българско време.

 

Димитров има три двубоя срещу испанеца и нито един успех. Двамата играха на хард през 2011 в Синсинати и през 2012 в Индиан Уелс, както и на клей през 2012 в Бостад.

 

Статистиката обаче не бе страната на българина и в днешния двубой срещу Пер, като Гришо записа първи успех от два мача с французина. Това бе седми полуфинал в кариерата на българина и втори финал от 74 изиграни турнири при мъжете.

 

Григор изигра най-тежкия си мач в Стокхолм, където до този момент нито веднъж не бе губил подаването си. Днес Пер успя пробива нашенеца още в самото начало, но постепенно Гришо взе инициативата и заслужено стигна до обрат. 

 

В първата част Беноа Пер сервираше много добре и след като проби в първия гейм не допусна дори равенство от свой начален удар. Григор обаче не се отказа, не падна духом и в средата на втората част най-после се добра до пробив за 3:1. При 5:2 той осъществи и втори такъв, с което изравни резултата.

 

В решителната трета част Гришо бе играчът, който диктуваше събитията на корта, но въпреки това битката бе оспорвана и много напрегната чак до шестия гейм, когато Димитров поведе с 15:40, Пер спаси две точки за пробив, но при третата такава се пречупи. Гришо затвърди, а малко след това осъществи и втори решителен пробив, с което си осигури място на финал.

АНКЕТА: КАК ЩЕ ЗАВЪРШИ ФИНАЛЪТ ФЕРЕР - ДИМИТРОВ?

 

Григoр Димитрoв - Бенoа Пер (ГЕЙМ ПО ГЕЙМ)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини