Григор Димитров – Беноа Пер 4:6, 6:2, 6:2 (гейм по гейм)



19-10-2013 17:48 | Станко Димов

Григор Димитров надигра Беноа Пер в полуфинален сблъсък на турнира в Стокхолм (АТР 250) след 4:6, 6:2, 6:2.

АНКЕТА: Как ще завърши финалът на турнира в Стокхолм?

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ, ДИМИТРОВ - ПЕР:

0:1
- Пер пробива още в първия сервис гейм на българина. Гришо допусна няколко грешки и се озова в ситуация 15:40. Спаси първата възможност, но при втория случай Пер реализира печеливш ретур.

0:2 - Французинът нямаше особени проблеми и затвърди постигнатия пробив с гейм на 15.

1:2 - Този път Димитров започна убедително и бързо поведе с 40:0. След това Пер спечели две точки за 40:30, но нищо повече.

1:3 - Близо двуметровият французин отново започна добре и след хубави сервиси поведе с 30:0. Гришо не се притесни и успя бързо да изравни за 30:30. Пер отново намери началния си удар след това и затваря отново в своя полза.

2:3 - Димитров започна добре и поведе с 30:15 в сервис гейма си. След това обаче допусна поредица от грешки и Пер обърна до 40:30 в своя полза. Този път българинът демонстрира добра игра в тази трудна ситуация и убедително обърна гейма.

2:4 - Гейм на нула за Пер, който сервира наистина добре.

3:4 - Гришо нямаше особени проблеми. Той сервира убедително, а и бе подпомогнат от няколко грешки на французина.

3:5 - Пер започна зле и се озова в ситуация 0:30 след двойна грешка. След това обаче и Димитров му помогна със своя грешка за пълен обрат в гейма.

4:5 - Григор с нов гейм на нула. Французинът вече изцяло се е фокусирал върху своите подавания.

4:6 - Французинът затваря първия сет в своя полза, след като сервира убедително за пореден път. В първата част Пер реализира 17 печеливши удари срещу 12 за Димитров. Той допусна и повече непредизвикани грешки 12 срещу 6.

ВТОРИ СЕТ:

1:0 - Още в първия сервис гейм на Димитров за втората част Пер имаше възможност да пробие. В решителното разиграване обаче французинът сгреши воле на мрежата. Гришо се измъкна от критичната ситуация и открива резултата в своя полза.

1:1 - Двуметровият французин продължава да сервира стабилно. Той направи няколко добри изпълнения на мрежата и изравнява резултата.

2:1
- Гейм на нула за българина.

3:1 - Французинът направи и няколко добри изпълнения на мрежата и поведе 40:15. Димитров успя да стигне до равенство 40:40 на два пъти. След третия случай на равенство Гришо получи и шанс за пробив, който лековато пропусна. Той обаче реализира следващата си възможност и взима добър аванс във втория сет!

4:1 -
Димитров затвърждава пробива. Геймът не бе съвсем лесен за него, след като се стигна до равенство 30:30, но след това той вкара два отлични сервиса и не даде шанс на опонента.

4:2 - Пер пропусна два геймбола при 40:15 и така Григор стигна до равенство 40:40. Все пак благодарение на мощния си начален удар Пер се измъкна от тази поредна трудна ситуация.

5:2
- Нов гейм в полза на българина, който нямаше особени трудности в него.

6:2 - Григор Димитров проби за втори път Пер и така затваря втората част в своя полза. Това може да му е от полза, тъй като ще може да сервира първи в него. Във втората част българинът направи само 5 непредизвикани грешки и 13 печеливши удари.

ТРЕТИ СЕТ:

1:0 - Гришо открива резултата в третия сет в своя полза. Той сервира убедително и не даде шанс на опонента.

1:1 - Пер също нямаше особени проблеми на свой начален удар и изравнява геймовете.

2:1 - Пер започна по-добре този гейм като спечели първите две точки в него. Григор обаче подобри сервирането си и като цяло без проблеми обърна ситуацията на корта.

2:2 - Григор имаше не лоша възможност да търси нещо повече. В ситуация 15:30 той направи редица грешки и Пер успя да обърне в своя полза.

3:2
- В момента Григор е по-добрият на корта и след няколко добри изпълнения отново затваря своя сервис-гейм, за да поведе в резултата.

4:2 - По-доста лековат начин Григор пропусна две поредни точки и Пер стигна до равенство 40:40 в този гейм. Все пак българинът реализира третия си шанс, подпомогнат и от непредизвикана грешка на Пер. Така той е само на два гейма от спечелването на мача.

5:2 - Нов гейм за Димитров. Той поведе с 40:0 след няколко добри изпълнения, но допусна Пер да стигне до 40:30. Все пак след добър сервис Гришо затваря в своя полза.

6:2 - Пер започна трудно, сервирайки за оставане в мача и допусна изоставане 0:30. Той все пак спечели три поредни точки за 40:30. Григор не се предаде и спечели всички останали разигравания до края на този двубой!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини