Надал подкрепи Федерер



08-10-2013 15:37

Рафаел Надал прави през 2013-а година един от най-успешните си сезони, след като се завърна от лечение на травма. Той записа 65 победи и само 4 загуби, което му осигури спечелването на 10 АТР титли.

На предстоящия турнир в Шанхай той ще опита да вземе и своята шеста "Мастърс 1000" титла. Той има общо 26 трофея от тази категория, а след него е Роджър Федерер с 21.

"Правя един от най-добрите сезони в кариерата ми. Чудесно е отново да бъда номер 1. В "Мастърс 1000" сериите са едни от най-трудните турнири. Още в първите кръгове се изправяш срещу изключително сериозни съперници. Наистина е много трудно," сподели Рафа.

Испанецът вече се класира за заключителния "Мастърс" на най-добрите в Лондон. Той изрази увереност, че скоро това ще направи и един от големите му съперници Роджър Федерер.

"Сигурен съм, че той ще се класира. Не мисля, че ще има проблем. Дори и да няма много спечелени точки, той винаги се представя силно в края на сезона.

"Роджър обича тази част от сезона и има добри резултати. Сигурен съм, че ще успее. Той е страхотен играч и отново ще се бори за титлата," заявява още Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини