Федерер: Очаквам да направя много силна 2014-а



07-10-2013 19:51

Роджър Федерер започна "Мастърс 1000" турнира в Шанхай с победа на двойки заедно със своя партньор Зе Чжан. Швейцарецът заяви, че не смята да дълго да анализира не особено успешната 2013-а година, а вече гледа напред и очаква да се представи на по-високо ниво през следващия сезон.

"Предполагах, че тази година ще бъде по-неуспешна след много трудната 2012-а. Не очаквах да се представя особено добре в повечето турнири.

"В момента опитвам да се настроя, че следващата година ще бъде страхотна, а и нямам много точки, които да защитавам. Наистина съм насочил вниманието си към 2014-а," споделя Федерер.

Както е известно за първи път от 2002-а година Федерер не успя да достигне този сезон до нито един финал в турнирите от Големия шлем. Единствената му титла пък дойде на турнира на трева в Хале.

През годината той загуби в полуфиналите на Australian Open от Анди Мъри, а след това записа ранни загуби на "Ролан Гарос", Уимбълдън и US Open съответно от Жо-Вилфред Цонга, Серхий Стаховски и Томи Робредо.

"Не ми се иска да анализирам твърде дълго това, което се случи в последните месеци. Въобще не желая да се връщам към двубоя на US Open срещу Робредо. Това не бе моят ден. Опитвам се да бъда позитивно настроен и усещам, че играта ми се връща," казва още швейцарецът.

Към момента Федерер е седми в ранглистата за сезона и все още не си е осигурил участие на заключителния "Мастърс", което е една от целите му до края на 2013-а. "Да се класирам за този турнир е една от целите ми през сезона, така че искам да бъда част от него."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини