Чешки триумф при женските двойки на US Open



08-09-2013 11:09 | Николай Драганов

Чешкото дуо Андреа Хлавачкова и Луцие Храдецка спечелиха титлата при женските двойки на US Open след трисетова победа над австралийките Ашли Барти и Кейси Делакуа с 6:7(4), 6:1, 6:4.

 

Хлавачкова и Храдецка вече разполагат с два трофея от Големия шлем като двойка, като по пътя към този трофей надиграха и големите фаворитки за титлата в Ню Йорк Серина и Винъс Уилямс на полуфиналите.

 

Чешката двойка за първи път изпита подобно щастие през 2011 година, когато триумфира на "Ролан Гарос". "Това е голямо постижение за нашата малка държава. Получих много съобщения, много хора са гледали до късно мачовете ни по телевизията и са много щастливи, че грабнахме втора титла от Шлема", обясни Храдецка.

 

Хлавачкова пък ще остане с отлични спомени от Ню Йорк, тъй като триумфира и на смесени двойки с Макс Мирни. Запитана как ще отнесе и двата трофея у дома си, чехкинята отвърна: "През миналата година ги изпращаха, така че няма проблем. Дори не ги изпратят, ще платя за свръх багаж като този с удоволоствие!".

 

"Преди мача казах на Луцие, че миналата година бе сребърна, непрекъснато бяхме втори, така че нека този път да вземем този трофей и да направим така, че сезонът да си струва", разкри Хлавачкова. 

 

Хлавачкова и Храдецка имат 10 титли заедно като двойка, а през 2013 година изиграха заедно 12 турнира. Техните съпернички Барти и Делакуа играеха заедно на пети турнир. Австралийките обаче се справят отлично като дуо и играха финали на Australian Open, Уимбълдън и US Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини