Мирни и Хлавачкова спечелиха титлата при смесените двойки



07-09-2013 13:46 | Николай Драганов

Чешко-белоруската смесена двойка Андреа Хлавачкова и Макс Мирни триумфираха в тазгодишното издание на US Open след победа със 7:6(5), 6:3 над мексиканеца Сантяго Гонзалес и американката Абигейл Спиърс.

 

Поставеното под №7 европейско дуо се справи с непоставените си съперници само за 86 минути на "Артър Аш Стейдиъм". За Хлавачкова това е втора титла от Големия шлем и първа на смесени двойки, докато Мирни вече 10 пъти е вкусвал от триумфа на "Мейджър" турнир - шест пъти на двойки при мъжете и четири пъти в компанията на дама.

 

"Звярът от Беларус" и Хлавачкова, която ще играе на финал и на двойки-жени, ще си разделят 150 000 долара от наградния фонд. 

 

"Макс беше невероятен днес. Той покриваше 80% от корта, така че за мен не бе трудно да осъществя няколко страхотни ретура", коментира Хлавачкова.

 

"След като на Уимбълдън играхме заедно аз веднага разбрах, че с Андреа се чувствам изключително добре на корта. Тя винаги търси начин да победи. Много е позитивна. Дори да загубихме в първи кръг в Лондон, имах голямо желание пак да играем заедно. Когато ми написа съобщение "да пробваме отново" казах "да" много лесно", заяви от своя страна Мирни.

 

Мирни е олимпийски шампион в смесените двойки заедно с Виктория Азаренка, която пък ще се опита да триумфира и на сингъл в големия финал срещу Серина Уилямс. Хлавачкова пък вече нанесе един удар на Серина, печелейки полуфиналния сблъсък при двойки-жени заедно със своята партньорка Луцие Храдецка.

 

Самият Мирни също има история със Серина - двамата са шампиони на смесени двойки през 1998. Той е носил успех и на другата претендентката в Ню Йорк Азаренка, тъй като белоруското дуо има титла от US Open през 2007 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини