Надал: Мадрид заслужава да приеме Олимпийските игри



05-09-2013 21:35 | Станко Димов

Идната събота е важен ден за Олимпийските игри. И в частност за Игрите през 2020-а година, защото от МОК ще определят града-домакин на надпреварата. Церемонията по избора на домакин ще се проведе в Буенос Айрес, а кандидатурите са 3 – Мадрид, Истанбул и Токио.

Най-добрият испански тенисист Рафаел Надал сподели, че „Мадрид заслужава” да приеме най-великото спортно събитие в света и се надява, че именно кандидатурата на испанската столица ще се окаже печеливша в събота.

„Подкрепям кандидатурата на Мадрид във всеки възможен момент, по всеки възможен начин. За радост през събота няма да мога да отида с испанската делегация в Буенос Айрес.

"Казвам за радост, защото все още съм тук (Надал продължава участието си на US Open, където е на полуфинал). Разбира се, че ако имах възможността щях да се присъединя към делегацията нан Испания и да подкрепя тази страхотна кауза”, коментира Надал.

„Мадрид заслужава да получи това признание. Това е страхотна възможност не само за Мадрид, но и за цяла Испания”, убеден е Рафа.

Припомняме, че Надал пропусна Олимпийските игри в Лондон миналото лято, тъй като получи поредната си сериозна контузия в коляното. Рафа прие доста тежко новината, тъй като бе избран да носи испанския фланг на официалната церемония на откриването. 

За Буенос Айрес ще лети друг известен испански спортист – баскетболната звезда Пау Гасол. „Надявам се, че ще превърнем мечтата за Мадрид 2020 в реалност”, каза Гасол. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини