Рафа Надал: Изиграх най-добрия си мач на US Open



05-09-2013 13:55

Рафаел Надал определи своя двубой от четвъртфиналите срещу Томи Робредо като вероятно най-добрия му на тазгодишния US Open. Испанецът загуби едва четири гейма при успеха с 6:0, 6:2, 6:2 над опитния сънародник.

"Това бе най-добрият ми мач на US Open до момента. Наистина съм доволен от представянето си и от тази победа. Да бъда полуфиналист е наистина важно за мен. Фантастичен успех," коментира Рафа след мача.

Матадора коментира и Ришар Гаске, който ще бъде съперникът му в полуфиналите на състезанието.

"Той е наистина чудесен като човек. Чувствам го близък, тъй като сме на една възраст и винаги сме се разбирали. С него сме израснали заедно, а сега играем полуфинал на US Open - това е прекрасно и за двама ни."

Надал отчете, че се чувства добре в момента при играта на твърди кортове и успява да играе по-агресивно. Рафа не пожела да коментира евентуален сблъсък във финала с Новак Джокович, тъй като се е съсредоточил изцяло върху предстоящия мач с Гаске.

"Фокусиран съм върху полуфинала с Гаске. Сега имам два дни, в които да се възстановя за предстоящия мач. Надявам се да бъда на 100%. Ришар играе великолепно в този турнир и постигна чудесни победи над Раонич и Ферер. В момента играе наистина уверено. Надявам се да използвам шансовете си в мача с него," заяви Рафа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини