Вика: Серина е големият фаворит на US Open



21-08-2013 15:58 | Николай Драганов

Преди броени дни Виктория Азаренка показа уникален дух и страхотен тенис, комбинацията от които и донесе победа над Серина Уилямс и триумф на турнира в Синсинати. Въпреки този успех, Вика остава на мнението, че американката е фаворит за спечелването на трофея от тазгодишния US Open.

 

През 2012 година Вика загуби истински финален трилър и се прости с мечтата си за втори трофей от Големия шлем, преди през февруари да дублира титлата си от Австралия. Жаждата за триумф и на някои от другите турнири от Шлема обаче е огромна, още повече при положение, че си бил толкова близо.

 

В последните си три мача срещу Уилямс, Вика е постигнала два успеха и чисто психологически би трябвало да бъде спокойна при евентуален нов подобен мач. „Всеки път, когато се изправям срещу нея ме очаква страхотно предизвикателство. Тя е най-тежкият ми съперник и винаги е този, който искам да победя“, призна Азаренка няколко дни преди старта на US Open 2013.

 

„Имала съм тежки загуби от нея“, не крие Вика, която въпреки последните си позитивни спомени, все пак едва ли може да забрави 12-те загуби от Уилямс в 15 мача. „Чувствам, че съм се поучила от тези поражения и те ми помагат да ставам по-силна. Чувствам, че играя все по-добре. Целя се в ново ниво, на което искам да бъде – физически, психически, технически и съм много развълнувана от този прогрес“, сподели Азаренка.

 

„Няма да бъда фаворит“, категорична е тя, въпреки победата си в Синсинати. „Серина е №1 в света. Тя е невероятен шампион, актуален носител на трофея, така че тя е големият фаворит“, добави Вика.

„Кой е втори фаворит или трети фаворит, наистина не се вълнувам. Със сигурност е много добре за самочувствието ти да отидеш в Ню Йорк след подобна седмица в Синсинати. Тежките битки, през които преминах са важни за мен, за да добия увереност, че отново се състезавам добре на най-високо ниво и показвам постоянство. Доволна съм от това“, завърши Азаренка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини