Серина: Готова съм, по-добре че загубих в Синсинати



21-08-2013 15:40 | Николай Драганов

Световната №1 Серина Уилямс влиза като фаворит в тазгодишното издания на US Open, като ще се опита да защитити титлата си от миналата година. Втората поставена в схемата Виктория Азаренка обаче няма да се предаде лесно в опита си да я детронира, след като през миналата година бе на косъм от победата, но американката все пак се добра до триумф.

 

Уилямс ще търси 17-тата си титла от Големия шлем, което ще я доближи само на един от трофей от 18-те на Крис Евърт и общо пета от Откритото първенство на САЩ. Само преди няколко дни в Синсинати обаче, Вика показа на какво е способна, когато намери себе си и успее да поддържа постоянно ниво за достатъчно дълго време и успя да отнеме трофея от Серина.

 

„Определено съм подготвена. Готова съм за Ню Йорк. Може имах малко повече мачове, отколкото ми се иска, но съм добре подготвена за US Open“, гарантира Серина. 31-годишната американка се намира в невероятна форма през последните 14 месеца, като статистиката сочи 77 победи и едва 4 загуби. Това невероятно постижение и донесе миналогодишния трофей от Уимбълдън, олимпийска титла, трофея от US Open, тазгодишния „Ролан Гарос“ и още куп други отличия.

 

Две от тези поражения обаче дойдоха именно от Вика – през февруари в Доха и преди дни в Синсинати. Последният им мач беляза едва третата победа на Азаренка над Серина, но с оглед факта, че двете са спечелили 7 от последните 9 титли от Големия шлем, този мач може би предвещава нов сблъсък за титлата след две седмици на „Артър Аш Стейдиъм“.

 

„Обстоятелствата ще бъдат съвсем различни“, коментира Уилямс, която победи Вика на финала в Рим по-рано през сезона. „Това е нов турнир, към който трябва да подходиш без да мислиш за предишни срещи“, категорична бе тя и добави, че може би въпросното поражение ще и се отрази положително занапред.

 

„Това ме отпуска и ме прави почти щастлива, тъй като вече няма да се налага всеки ден да отговарям на въпроси за тази глупава победна серия. Така че, може би загубата бе за добро“, философски коментира Уилямс. Американката призна, че на корта Азаренка е невероятно отдадена на преследването на победата. „Търси успеха като животно, точно като мен – както баща ми ме нарече „питбул“ на корта.“

 

Евентуален успех в Ню Йорк ще означава девета титла за 2013 за Серина Уилямс след успехите в Бризбейн, Маями, Чарлстън, Мадрид, Рим, Париж, Бостад и Торонто. Що се отнася само до турнирите от Големия шлем, Серина склони глава пред младата си сънародничка Слоун Стивънс на Australian Open, надви Шарапова на финала на „Ролан Гарос“ и отстъпи на Забине Лизицки в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини