Фалстарт за Шарапова след трилър срещу Стивънс



14-08-2013 09:40 | Николай Драганов

Световната №3 Мария Шарапова записа поражение при завръщането си на корта след близо 7 седмици извън игра. Рускинята отстъпи драматично с 6:2, 6:7(5), 3:6 на Слоун Стивънс във втори кръг на турнира в Синсинати.

 

След поражението си от Мишел де Брито във втори кръг на Уимбълдън, Маша отказа надпреварите в Станфорд и Торонто заради контузия в бедрото, но преди началото на турнира в Синсинати обяви, че се чувства здрава и напълно готова за игра.

 

Тези думи се потвърдиха в първата част на мача срещу Стивънс, която изоставаше с 2:6 и 0:2 във втората част, но успя да върне пробива, да вкара сета в тайбрек, който да измъкна със 7:5 точки и да изравни. В третата част Шарапова първа допусна да бъде пробива за 0:2, но веднага първа пробива. Последва обаче нов такъв за 1:3.

 

В последния девети гейм Маша спаси два мачбола и пропусна точка за пробив, но при третия опит американката зарадва местната публика и записа втора победа над играч от Топ 3 в кариерата си.

 

"Започнах мача наистина много добре, но когато се поставиш в такава позиция просто нямаш право да я изпускаш, което аз направих. Не продължих да правя това, което сторих в първата половина на двубоя и платих цената. Спрях да бъда търпелива. Започнах да правя много грешки. Грешки, които не би трябвало да допускам. Разбира се, не бях играла доста време, но щом си на корта, трябва да си готов за първия мач. Разочарована съм, но така е в този спорт", коментира Шарапова след поражението.

 

"Слоун играе невероятно в защита. Принуждава те да правиш още един и още един удар. Понякога си мислиш, че си направим страхотен удар и това ще е края, но тя връща топката. Трябва да си готов за още няколко допълнителни удара, което аз не направих във втория и третия сет", завърши Маша.

 

Съперничка на щастливата Стивънс в следващия кръг ще бъде Йелена Янкович или Екатерина Макарова. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини