Шарапова: Напълно здрава съм и готова за битка



13-08-2013 14:39 | Станко Димов

Тази вечер Мария Шарапова ще се завърне на корта след близо 7 седмици почивка. След ранното си отпадане на Уимбълдън, рускинята се оплака от травма в бедрото, заради която бе принудена да си вземе по-дълга почивка от обичайното.

От няколко дни обаче Шарапова е в Синсинати, а тази вечер ще се изправи срещу младата американка Слоун Стивънс в двубой от втори кръг на местния турнир.

„Сега се чувствам наред. Не исках да се връщам в тура преди да съм на 100% готова. Неприятно е, когато трябва да отказваш турнири, но с времето се научаваш, че няма нищо по-важно от здравето. По-добре да пропуснеш 1-2 турнира, но след това да си напълно здрав и готов за битка”, коментира Шарапова.

От известно време насам Маша има и нов треньор – Джими Конърс. Ето какво каза рускинята за работата с легендарния американец.

„Имах възможността да работя с него преди няколко години. Тогава, в продължение на няколко седмици бяхме един тим. И честно казано останах впечатлена от начина, по който мисли и от опита, който има. Промяната не е за да стана по-добра технически. Просто обичам философията на Джими, който изисква винаги здрава работа”, сподели бившата №1 в света.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини