Гигантът от Тандил вдигна 15-а титла



04-08-2013 23:41 | Николай Драгиев

Хуан Мартин дел Потро спечели втора титла за годината и общо 15-а в кариерата си. На финала на турнира Citi Open във Вашингтон, аржентинецът победи с 2:1 сета местния любимец Джон Иснър. В отделните части 3:6, 6:1, 6:2 след час и половина игра. Така той се превърна в първия чужденец, който печели три пъти тази надпревара след Иван Лендъл.

Любопитното е, че това беше четвърти дуел между двамата гиганти, а Дел Потро записа четвърти успех. При това всичките им двубои са били на твърди кортове в САЩ, където по принцип е силата на Иснър.

Иснър започна отлично двубоя и сервираше на изключително ниво. За целия първи сет американецът загуби едва 5 точки при сервис. Иснър успя веднъж да пробие подаването на Дел Потро, което се оказа напълно достатъчно за успех с 6:3.

Световният №7 обаче не се отказа и през втората и третата част игра на много високо ниво. Аржентинецът не допусна пробив в последните два сета, които спечели съответно с 6:1, 6:2, с което си заслужи триумфа.

За успеха във Вашингтон, освен 500 точки за ранглистата, Дел Потро ще прибере и близо $300 000 от наградния фонд. Иснър пък ще трябва да се задоволи с 300 точки и приблизително $135 000.

Триумфът е втори за сезона за Дел Потро, който в началото на годината спечели и на твърдите кортове в Ротердам (зала), отново в АТР 500 надпревара.

През следващата седмица време за почивка за Дел Потро и Иснър няма да има. Още от утре двамата летят за Монреал, където ще участват на местния „Мастърс 1000” турнир.

След това им предстои още един турнир от подобна категория – този в Синсинати, преди да излязат в края на месеца в „черешката на тортата” – US Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини