Дел Потро надви Хаас и ще спори с Иснър за трофея във Вашингтон



04-08-2013 11:10 | Николай Драганов

Поставеният под №1 в основната схема Хуан Мартин дел Потро се класира на финал в турнира от сериите ATP 500 във Вашингтон, след като преодоля лошо начало и победи Томи Хаас със 7:6(4), 6:3 за около 2 часа игрово време.

 

Вчера германецът успя да отстрани нашия Григор Димитров, печелейки и двата тайбрека на много равностоен двубой. Тази нощ обаче Хаас нямаше същия късмет и напуска турнира.

 

Аржентинецът изоставаше с 1:4 гейма, когато мачът бе спрян заради дъжд. След почивката Дел Потро промени тотално поведението си и взе четири поредни гейма, пробивайки на два пъти своя съперник. При 5:4 обаче той не успя да затвори сета, въпреки че сервираше за него и загуби подаването си. Така тази част влезе в тайбрек, като за разлика от мача срещу Григор Димитров, германецът не бе толкова безпогрешен и отстъпи със 7:4 точки.

 

Хаас не се отказа и във втората част бе повече от равностоен. В първите шест гейма точки за пробив нямаше, а в седмия първи до такава стигна именно той, но Дел Потро се спаси. Това сякаш се отрази на германецът и още в следващия гейм той спаси една точка за пробив, но при втората Дел Потро се възползва, а малко по-късно затвори и мача от първия си мачбол.

 

Съперник на аржентинеца на финала ще бъде представителят на домакините Джон Иснър, който се справи в три сета с Дмитрий Турсунов – 6:7(7), 6:3, 6:4. Този двубой също бе прекъснат за повече от час заради дъжд. За втори пореден мач американецът се връща в мача след загуба на тайбрека в първия сет. Иснър триумфира с титлата в Атланта преди седмица и е начело на класирането в US Open сериите.

 

Джон Иснър ще играе на своя 15-ти финал, като 10 от тях са на твърди кортове. Американецът е триумфирал 7 пъти досега, като има поне по една титла на всички настилки. Евентуален успех за Дел Потро пък ще означава титла №15 в кариерата му. Две от тези титли са именно във Вашингтон през 2008 и 2009 година.

 

Не особено добра обаче е статистиката на Иснър срещу Дел Потро, тъй като аржентинецът е спечелил и шестте сета в изиграните три мача помежду им до този момент. И трите срещи са на твърди кортове, като последната е през 2011 година в Мемфис, а първата именно във Вашингтон през 2008 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини