Южни грабна трофея в Гщаад след успех над Хаасе



28-07-2013 14:14 | Николай Драганов

Михаил Южни надигра с 6:3, 6:3 Робин Хаасе и триумфира с титлата от турнира на червени кортове в Гщаад. Това е първият успех за руски тенисист в тази надпревара от 1995 година насам, когато Евгений Кафелников успява да вдигне трофея. За Южни победата в Гщаад означава девета титла в кариерата от общо 21 изиграни финала.

31-годишният руснак затвърди и все по-натрапчива статистика, оформящата се през този сезон, като стана 12-тия състезател над 30 години, който успява да спечели АТР титла.

Първият успех на Южни идва през далечната 2002 година, като за всички тези години той не е спечелил трофей единствено на трева, макар да бе много близо до това преди седмици в Хале, когато отстъпи на Роджър Федерер.

Освен допълването на не толкова скромната си колекция от титли във витрината, със спечелените 250 точки, 33-тият в света в момента Южни ще се изкачи до около №27 и ще измести с една позиция Григор Димитров.

За холандеца Робин Хаасе това бе първи изгубен финал, като до този момент той имаше два успеха от два опита. Не така обаче изглежда статистиката от мачовете му с Михаил Южни, която вече сочи пет загуби от пет сблъсъка, в които Хаасе не е спечелил дори сет.

В днешния двубой Южни доминира изцяло, като не даде дори за точка за пробив на своя противник, спечели по веднъж неговото подаване в двата сета, осигурявайки си крайния успех.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини