Карлович си спомни кой е и грабна трофей след петгодишна пауза



21-07-2013 21:02 | Николай Драганов

След като преди дни Иво Карлович нарече "бонус" възможността отново да бъде на корта, тъй като повече от два месеца страдаше от вирусен менингит. Днес хърватският състезател получи най-добрия "бонус" за труда си - титлата от ATP 250 турнира в Богота (Колумбия).

 

Иво Карлович, който призна че по време на този период е имало моменти, в които не си е спомнял как се казва, се наложи с 6:3, 7:6(4) над представителя на домакините Алехандро Файа и стана 11-тият играч над 30 години, който триумфира с трофей през този сезон. Това е първо отличие за Карлович от пет години насам.

 

Хърватският състезател спечели всичките 61 свои подавания по пътя към трофея и реализира 104 аса в тях. Бившият №14 в света, който ще добави 115 200 долара към банковата си сметка и 250 точки към своя актив ще се изкачи от №155 до позиция в Топ 100 през следващата седмица.

 

Участието му в последния мач в Колумбия бе първи финал за последните три години. Общо в своята кариера Карлович има вече пет титли и 3 поражения във финални битки.

 

Днешният двубой бе решен от един пробив в първата част, дошъл в четвъртия гейм и още точно един мини-брейк в тайбрека на втория сет, който лиши Колумбия от първия шампион в тура от 1995 година насам. За 122-рият в света Файа това бе първи финал в кариерата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини