Роджър Федерер с "уайлд кард" в Гщаад



Роджър Федерер с "уайлд кард" в Гщаад
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-07-2013 18:21 | Станко Димов

Носителят на 17 титли от Големия шлем Роджър Федерер ще се завърне на корта за турнира на червени кортове от категория ATP 250 в Гщаад. Девет години след първата си титла от тази надпревара, Роджър ще се опита да грабне едва втори трофей за сезона на родна земя.

Швейцарецът получава "уайлд кард" от организаторите не просто девет години след последната си титла, но и след последното си участие изобщо. През 2004 година той печели петсетовия финал с 3:1 срещу Игор Андреев.

Така за първи път в историята на турнира в швейцарския град №1 и №2 в схемата ще бъдат местни любимци - Роджър Федерер и Станислас Вавринка.

"Очаквам с нетърпение възможността да играя в Швейцария пред своите фенове и да взема участие на турнира, който за първи път ми даде уайлд кард в кариерата ми, когато бях на 16 години", коментира рекордьорът по седмици като №1 в света.

"Вече си мечтаем за швейцарски финал между Роджър и Станислас", призна директорът на надпреварата в Гщаад Жан-Франсоа Коле. За да се случи това двамата швейцарци ще трябва да се справят със съпротивата на сериозни играчи като Янко Типсаревич, Хуан Монако, Беноа Пер, Жереми Шарди, Михаил Южни и други.

Припомняме, че през миналата година Григор Димитров достигна до полуфиналите в Гщаад, където загуби след два тайбрека от бъдещия шампион Томас Белучи. Тазгодишното издание на турнира стартира на 20-ти юли.

Преди това от 15-и юли Федерер ще играе и на турнира в Хамбург.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини