Цветана Пиронкова срещу Йожени Бушар 1:6, 6:7 (2)



27-05-2013 17:52 | Станко Димов

Цветана Пиронкова отстъпи след 2:0 сета пред Йожени Бушар в двубоя между двете от първи кръг на "Ролан Гарос". Ето как се разви срещата гейм по гейм.

ПЪРВИ СЕТ (сервис за Пиронкова):

0:1 УЖАСНО НАЧАЛО НА МАЧА ЗА ЦВЕТИ, която допусна пробив още в първия гейм. Бушар поведе с 40:15, но нашето момиче успя да стигне до равенство. За жалост следващите 2 точки отново отидоха на сметката на канадката, която повежда в резултата.

0:2 Йожени Бушар спечели подаването си на 15 и затвърждава пробива. Много силно начало на двубоя за 19-годишната канадка.

1:2 Пиронкова печели първия си гейм в двубоя. Това обаче не се случи лесно, тъй като след първите 3 точки Бушар водеше с 30:15. За радост следващите 3 разигравания бяха на сметката на пловдивчанката, която намалява изоставането си в резултата на гейм.

1:3 Много оспорван гейм, в който Бушар успя да се измъкне на косъм. Пиронкова стартира силно и набързо поведе с 40:15, което автоматично означаваше 2 поредни точки за връщане на пробива. 19-годишната Бушар обаче не трепна и взе следващите 4 точки, с които отново поведе с два гейма в резултата.

1:4 ВТОРИ ПРОБИВ ЗА БУШАР. Явно предишния драматичен гейм, измъкнат от канадката, й подейства стимулиращо. Младата тенисистка не само проби за втори път Пиронкова, но при това го направи с гейм на 0. Втора почивка в мача, след която канадката ще сервира за 5:1.

1:5 Още един гейм на 0 на сметката на Йожени Бушар. Краят на първия сет изглежда твърде близо. Цвети ще сервира за оставане в него.

1:6 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ЙОЖЕНИ БУШАР. Канадката поведе с 40:0, след което Пиронкова успя да намали на 40:30. Следващата точка обаче бе за Бушар, с което тя си гарантира първия сет след по-малко от половин час игра на Корт №4.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Бушар):

1:0 Йожени Бушар продължава със силната си серия и спечели с лекота първия си сервис-гейм за втория сет. Това е общо 5-и пореден гейм на сметката на канадката.

2:0 Нищо добро не идва като новина от Корт №4. Цвети Пиронкова загуби първото си подаване във втория сет и вече изостава със сет и пробив от Бушар. Българката трябва спешно да промени нещо в играта си, ако иска да остане в турнира.

3:0 Гейм на 0 за Бушар, която имаше нужда от около 60 секунди, за да спечели подаването си. Канадката се доближава опасно близо до място във втори кръг в турнира. Минутка пауза, след която Цвети ще сервира, за да се разпише във втория сет.

3:1 НАЙ-ПОСЛЕ! Цвети Пиронкова взима подаването си и слага край на серията от 7 поредни гейма на сметката на Бушар. Пробивът във втория сет е само един, така че нищо не е загубено.

4:1 Може би най-дългия гейм в двубоя. Бушар поведе с 40:15, но Цвети не се даде и стигна до равенство. В крайна сметка обаче последните две точки в гейма отидоха на сметката на канадката, която повежда с 4:1.

4:2 И след най-дългия, последва най-краткият гейм в двубоя. Пиронкова взе подаването си на 0 и намалява преднината на съперничката си. Припомняме, че разликата между двете е само един пробив!

5:2 Йожени Бушар отговаря подобаващо с гейм на 0. Пауза, след която Пиронкова ще сервира за оставането си в турнира.

5:3 Уверен гейм за Цветана Пиронкова, която спечели подаването си на 15. В следващия гейм Бушар ще сервира за място във втори кръг.

5:4 ПИРОНКОВА ВРЪЩА ПРОБИВА БУКВАЛНО В ПОСЛЕДНИЯ ВЪЗМОЖЕН МОМЕНТ. Бушар сервираше за място в следващия кръг, но изигра най-слабия си сервис-гейм от началото на двубоя и логично бе пробива. След почивката Цвети ще сервира за изравняване на резултата.

5:5 ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ГЕЙМ, Пиронкова спаси 2 мачбола и успя да спечели подаването си. Трети пореден гейм на сметката на Цвети и равенство във втория сет.

6:5 Край на серията от поредни геймове на сметката на Пиронкова. Бушар взе подаването си и след почивката Цвети ще сервира за място в тайбрек във втория сет. Пробив на сметката на българката ще значи край на мача.

6:6 Цвети Пиронкова спечели подаването си на 30 и предстои тайбрек.

7:6 Бушар спечели тайбрека със 7:2 точки и участието на Цветана Пиронкова в турнира официално приключи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини