Иванович и Ерани потеглиха с победи в Париж



26-05-2013 14:20 | Николай Драганов

Шампионката от 2008-ма година Ана Иванович започна с победа участието си в тазгодишното издание на "Ролан Гарос", надигравайки с 6:1, 3:6, 6:3 Петра Мартич (Хърватия).

 

Ана започна стабилно двубоя и взе убедително първата част след два пробива с 6:1, но в средата на втория допусна спад, от който намиращата се под №108 в света Мартич, която проби в четвъртия гейм за 3:1, а до края запази концентрация и изравни.

 

В началото на на третата решителна част Иванович също бе поставена под напрежение, но след дълъг първи гейм и спасена точка за пробив, Ана се отпусна и набързо поведе с 5:0 гейма. В шестия гейм Мартич спаси мачбол на свой сервис, а в следващия дори проби и намали за 2:5. В осмия гейм Иванович отново имаше точка за пробив с цената на мача, не успя да я реализира, но при втория опит на свой сервис бе категорична и се класира за втори кръг.

 

Там нейна съперничка ще бъде представителката на домакините Матилде Йохансон или Шанел Шийпърс от ЮАР.

 

Далеч по-лесна победа в първия си мач в Париж записа миналогодишната финалистка Сара Ерани, която само за 54 минути надигра Аранча Рус от Холандия с 6:1, 6:2.

 

Първата част бе истинска катастрофа за Рус, която нито веднъж не успя да спечели своето подаване, нито дори да има точка за спечелването му. Тя все пак се избегна "геврека" с пробив за 1:3, но това бе всичко на което бе способна в сета. 

 

Ситуацията бе сравнително сходна и във втората част, в която Ерани набързо поведе с 5:0, след като Рус спечели само една точка в двата гейма, в които сервираше. Холандката най-после взе едно свое подаване за 1:5, а в следващия гейм дори проби на 0, само за да изгуби по същия начин следващото си подаването, което бе и с цената на мача.

 

В следващия кръг Сара Ерани ще се изправи срещу Юлия Путинцева от Казахстан.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини