Рафа: Обичам "Ролан Гарос", но играя с еднаква страст винаги



24-05-2013 20:04 | Николай Драганов

Седемкратният шампион от Откритото първенство на Франция Рафаел Надал ще започне в неделя защитата на титлата си, а жребият отреди той и световният №1 Новак Джокович да са в една част на схемата. Такъв мач би бил под №35 между двамата, като Рафа води с 19:15 победи, но при последната им среща, сърбинът вече свали своя съперник от един трон - този в Монте Карло.

 

"Такъв мач няма да има в първи кръг. Турнирът започва с първи кръг и двамата с Ноле много добри знаем, че ще имаме труден път до евентуален подобен сблъсък", коментира Надал.

 

Испанецът не крие голямата си страст към "Ролан Гарос", но уточни, че за него е по-важно постоянството, а не представянето му в един определен турнир. С трофея през миналата година, Рафа подобри рекорда на Бьорн Борг от шест отличия във френската столица.

 

"Да играя на този турнир винаги е много специално за мен и винаги съм развълнуван, когато се завръщам. Беше много важно за мен да спечеля седмата си титла, с което подобрих рекорда на може би най-добрият играч на тази настилка в историята. Това означава много", призна Надал.

 

"Това, което ме прави истински щастлив е да бъда здрав и конкурентен навсякъде, всяка седмица. Страхотно е, когато имам шанс да печелят важни турнири. Ако ме попитате дали предпочитам да спечеля един турнир от Големия шлем през годината или шест по-малки турнира, както вече направих, със сигурност ще избера шестте турнира", гарантира Надал.

 

"Да, турнирите от Шлема са много важни. Но не са единствените. Със сигурност "Ролан Гарос" винаги ще означава много за мен, той е любимият ми турнир. Но аз не играя с повече страст тук, отколкото в Рим през миналата седмица", категоричен бе Надал. 

 

След завръщането си на корта, Надал записа 36 победи и само 2 загуби, като спечели шест титли от осем изиграни финала. Единствените му поражения дойдоха от Орасио Себайос в първия изигран турнир след 7 месеца отсъствие, и от Новак Джокович в Монте Карло през април.

 

"В Рим и Мадрид действах много агресивно. Играх вътре в корта и имах контрол върху точките от началната линия. Можеш да правиш това, когато си позитивен и играеш на високо ниво. Знам, че това е начинът, по който трябва да се опитам да продължа да се представям," смята той

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини