Федерер: Вече не е толкова важно дали ще победя Надал в Париж



24-05-2013 19:27

Роджър Федерер отчете, че за него вече не е от толкова голямо значение дали ще успее да победи Рафаел Надал на Откритото първенство на Франция.

Той призна това веднага, след като разбра жребия за тазгодишното издание в Париж, който го прати в противоположната половина на испанеца.

"Не е от толкова голямо значение, защото вече спечелих "Ролан Гарос". Това е най-важното за мен, а не дали ще го победя. Правил съм го на други места, така че...," коментира Федерер в Париж.

"На клей той не дава почти никакви лесни точки, тъй като играе с много топспин и намалява до минимум вероятността от грешки.

"Цялостно трябва да направиш много силен мач, за да имаш шанс. И въпреки това може да загубиш.

"Невероятно е колко дълго играе толкова постоянно на клей и то на най-високо ниво," обобщи швейцарецът.

С двубоя си от първи кръг срещу квалификант, Роджър ще запише своето 54-то поредно участие на турнир от Големия шлем. Така той ще изравни постижението на Щефан Едберг и заеме заедно с него втора позиция по този показател в историята. Водач с 56 поредни участия на турнири от Шлема е Уейн Ферейра. 

 

"Невероятно е. Никога не съм предполагам, че ще изиграя толкова много турнири от Голямата четворка и ще имам шанса да се представя добре на тях. Определено съм щастлив. Участията не са като победите, но може би показват добро ниво на издръжливост и липса на контузии", коментира носителят на 17 титли от Шлема.

 

"В тези турнири, където играеш в три от пета сета в продължение на две седмици, трябва да бъдеш на най-високо си възможно ниво. Да се бориш с най-добрите за дълъг период от време. Тук няма пряк път до успеха. Това е мястото, на което винаги съм искал да бъда и предизвикателството, което съм искал да приема", категоричен бе Роджър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини