Триумфът на Рафаел Надал в Рим в цифри



20-05-2013 16:27 | Станко Димов

В неделя Рафаел Надал спечели шестата си титла от началото на годината, след като триумфира на финала на силния турнир в Рим. Испанецът го направи по стилен начин, като на финала надви Роджър Федерер с 6:1, 6:3.

„Наслаждавам се на всеки момент на корта, защото много добре знам къде бях преди няколко месеца. За мен този триумф е важен, особено след толкова тежък период, който изживях”, сподели Надал след победата, визирайки 7-е месеца, в които се възстановяваше от контузия в колената.

Част от постиженията на Рафа след триумфа в Рим вижте в следващите редове.

-    Рафаел Надал вече има 7 титли от турнира в Рим. Повече от всеки друг в историята.

-    За последните 12 дни испанецът записа 10 победи и 0 загуби.

   Рафаел Надал вече има 41 титли на клей. Останалите играчи от Топ 10, взети заедно, имат общо 38.

-    Рафаел Надал е на второ място в класацията по спечелени титли (в Оупън ерата). Испанецът има 41 титли на клей. Пред него е само аржентинецът Голермо Вияс с 46.

-    Надал има по 7 или повече титли от цели 4 турнира – Барселона (8), Монте Карло (8), Рим (7) и „Ролан Гарос” (7).

-    Рафа е №1 в историята по спечелени титли от „Мастърс 1000” сериите. В момента той има 24 отличия. На втора позиция в класацията е Роджър Федерер с 21.

-    Въпреки, че пропусна Australian Open, Рафаел Надал е тенисистът, събрал най-много точки в АТР от началото на годината (5000).

-    От началото на сезона Надал има 8 изиграни турнира, в които неизменно достига до финал (6 титли и 2 загубени финала).

Иначе Рафа Надал посрещна новата седмица в Майорка. Испанецът ще изкара няколко дни в родния си дом, след което ще пътува за Франция, където ще трябва за пореден път да защитава титлата си от "Ролан Гарос".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини