Дежавю: Надал не даде шанс на Федерер и грабна нова титла



19-05-2013 18:19 | Станко Димов

Рафаел Надал спечели за втора поредна година титлата от "Мастърс 1000" турнира в Рим. На финала испанецът се наложи с изразителното 6:1, 6:3 над рекордьора по титли от Големия шлем Роджър Федерер.

За жалост на милионите фенове по света, които в последните 24 часа тръпнеха в очакване на "тенис-класиката", такава изобщо не се получи. От самото начало Надал в типичния си стил играеше стабилно от основната линия, а Федерер редуваше грешка след грешка, сякаш изнервен от безгрешната игра на съперника си.

Само 23 минути бяха необходими на Матадора да спечели първия сет - 6:1. Серията от поредни геймове на испанеца продължи и през втората част, като нанъбна на 9 - 6:1, 3:0. В този момент Федерер "се разписа" и намали на 3:1, с което си спечели бурните овации на публиката, която всячески се опитваше да върне швейцареца в мача.

До края на двубоя Федерер взе още два гейм, но за повече днес той нямаше сили. Така след едва 70 минути игра Краля на клея вдигна победоносно ръце.

"Днес определено не беше най-силният ден на Федерер. Пожелавам му всичко най-добро на "Ролан Гарос". Разбира се, че съм щастлив от успеха, особено след тежките месеци, които преживях", каза Надал след последната точка в двубоя.

От своя страна Федерер сподели, че като цяло е доволен от представянето си в Рим. "Ще се върна отново догодина", обеща ФедЕкспрес. 

Благодарение на победата Надал спечели за седми път трофея в Рим. Това бе и шеста титла за испанеца от началото на сезона и трета от категорията "Мастърс 1000", където Рафа вече има общо 24.

Иначе сблъсъкът между Надал и Федерер бе под №30, а Рафа вече води с 20:10 победи. През следващата седмица двамата ще се отдадат на тренировки за "Ролан Гарос", който започва във френската столица точно след 7 дни.

ТРИУМФЪТ НА РАФА НАДАЛ В СНИМКИ

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини