Петър Кънев: Базовите спортове у нас трябва да са до 10



30-04-2013 09:32 | Станко Димов

Бизнесменът Петър Кънев е поредният събеседник в рубриката Избори 2013 на SportMedia.Tv. Той е кандидат за депутат от гражданската квота на Коалиция за България в четвърти МИР Велико Търново. Кънев е първи вицепрезидент на волейболната ни федерация.

„Големите успехи на спорта са от преди 30 години – започна интервюто бившият волейболист. - Не трябва обаче да го използваме за политически цели. Истината, е че независимо кой е на власт, коя политическа сила ще спечели изборите, в следващото народно събрание трябва коренно да се промени отношението към спорта. Той е една еманация на икономическата ситуация в страната. За мен резултатите от Олимпиадата в Лондон са очаквани. Не е нормално България да е някъде към 70-то място по икономически растеж в световен мащаб и в същото време да искаме да е на 10-то място в спортно отношение”, допълни Кънев.

„Игрите в Лондон показаха нещо много категорично, че спортът вече не e хоби, не е развлечение, а спортът вече е национална политика – държавна политика. Ако искаме да се измъкнем от това незавидно състояние, то трябва да се смени начина на ръководене на българския спорт и да се върнем към някои от най-старите традиции в това отношение, като организация и структура. Това, което ние разрушихме в последните 20 години бе взето за пример от други държави”, продължи той.

Според него трябва да се направи една програма за колективните спортове. „Базовите спортове трябва да се изчистят между 6 и 10. Вижте сърбите какво развиват. Винаги ги давам за пример, защото те са подобни на нашия народ. Брутен вътрешен продукт, като нашия, но не си разрушиха спорта”, каза още Кънев.

Кои са според него основните спортове и още много интересни неща, които каза Петър Кънев, както мнението му министерство на спорта или агенция да е ръководния орган може да видите и чуете ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини