Държавата се сети за Цвети Пиронкова и Григор Димитров



30-04-2013 09:51 | Станко Димов

Спортното министерство най-после се сети за двете големи тенис звезди на България – Цветана Пиронкова и Григор Димитров. Министър Петър Стойчев сподели, че държавата ще финансира двамата тенисисти, които са сред най-добрите посланици на страната ни през последните години.

„Има много проблеми в спорта, това е ясно. Ето на пример Цветана Пиронкова и Григор Димитров до момента не са били подпомагани финансово от държавата. Разговарях с Данчо Йовчев (заместник министър на спорта) и двамата сме категорични, че това трябва да се промени. Цвети и Гришо заслужават да се финансират целево, поради хиляди причини”, коментира министър Стойчев в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Стойчев също така сподели, че би останал на поста и след изборите, но това зависи изцяло от избора на ново правителство и кои хора ще влезнат в него.

„Нашето министерство разполага с 39 милиона, а се грижи за 83 федерации. Ако остана на поста и след изборите най-логичното би било да поискам повече пари”, обеща Стойчев.

По повод нападките от куп спортни личности, сред които най-вече Илиан Раева, Стойчев сподели, че става въпрос за пари.

„Не ви ли е ясно каква е причината? Става въпрос за пари! При някои повече, при други по-малко. Раева (художествена гимнастика) поиска да и дадем 70 000 лева, Румен Петков (мотокрос) претендира за повече от 2 милиона”, каза още Стойчев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини