Надал: През 2005-а не съм си и представял да взема толкова титли



29-04-2013 00:36

През миналата седмица Рафаел Надал спечели за осми път в последните девет години АТР турнира в Барселона. За целта той реализира победа в два сета над сънародника си Николас Алмагро във финала.

"Много съм щастлив, че отново печеля титлата в Барселона. Това значи много за мен след трудната година, която имах. Днес условията за игра бяха трудни, след като през по-голямата част от деня бе дъждовно," заяви Рафа.

"Повече от доволен съм, че успях да победя играч от класата на Нико в два сета на финала. Играя все по-добре и съумях да се справя с трудните моменти," допълни той.

"Не съм и представял през 2005-а (когато печели за първи път в Барселона), че е възможно да постигна толкова успехи тук. С последните ми успехи мисля, че за поредна година си осигурих мястото в топ 10, което е позитивно. Резултатите ми са фантастични и се връщам на високо ниво на игра," обобщи още Надал.

Откакто Надал се завърна на корта след седем месеца лечение той е достигнал финал на всичките шест турнира, в които взе участие.

Така той вече има общо 54 титли в своята кариера като от тях 39 са на клей. От своя страна Алмагро има общо 20 финала само на клей и от тях е спечелил 12.

"Цялостно турнирът за мен бе добър. Борих се много, за да играя финал и постигнах целта си. Да, в известна степен съм разочарован от загубата, но трябва да гледам позитивно - седмицата като цяло бе страхотна," коментира от своя страна Алмагро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини