Джокович за финала с Надал: Излизам за победа (видео)



20-04-2013 21:13

Новак Джокович достигна до финала на "Мастърс 1000" в Монте Карло след убедителна победа за по-малко от час над Фабио Фонини.

В спора за трофея Ноле ще има повече от трудната задача да победи Рафаел Надал. До момента испанецът води с 19:14 в преките им сблъсъци и е спечелил последните три двубоя на клей.

"Да играеш срещу Надал на клей е може би най-трудното предизвикателство. Аз съм готов за него. Много щастлив съм от физическото, психическото и емоционалното си състояние в момента. С течение на турнира играя все по-добре и се чувствам уверен във възможностите си," коментира Джокович.

"Разбира се, за да победя Надал трябва да покажа най-доброто, на което съм способен. Нужно е да бъда максимално концентриран и мотивиран, за да имам шанс срещу него.

"Важно е да бъда оптимистично настроен, за да спечеля. Излизам за победа. Така усещам ситуацията преди утрешния сблъсък," допълни още той.

Досега Джокович не е печелил в Монте Карло. Освен това няма титла на клей от 2011-а. От тогава датира и последния му успех над Надал на червено - в Рим.

Интересното е, че Рафа води с 12:2 в мачовете на клей, а Джокович при тези на твърди кортове - 11:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини