Надал: Джокович ме кара да играя на върха на възможностите си



20-04-2013 20:37

Рафаел Надал смята, че все още не е достигнал най-доброто си възможно ниво на игра, въпреки класирането си за финал на "Мастърс 1000" в Монте Карло.

Там той ще има повече от трудното предизвикателство да се справи с Новак Джокович, след като днес преодоля Жо-Вилфред Цонга.

"Днес допуснах някои грешки, а и той игра на високо ниво. Като цяло успях да контролирам ситуацията и да бъда агресивен в играта си. В края се уморих и започнах да греша," обясни Надал, който обобщи че е наистина щастлив от поредния финал.

"Прекрасно е да бъда отново в спора за титлата. Много се радвам, че успях да изиграя пет турнира поред след контузията, а и да съм на финал. Наистина съм щастлив. В утрешния финал ще бъде много трудно.

"Джокович ме кара да играя на върха на възможностите си, ако искам да спечеля. Знам, че трябва да играя по-добре утре, за да спечеля. Важно е да бъда по-агресивен. Този тип двубои са наистина специални и съм щастлив, че отново ще участвам в такъв," коментира още той.

До момента Надал води с 19-14 в преките сблъсъци с Джокович. Той е в серия от 16 поредни победи и общо 46 в Монте Карло.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини