Серина: Мария ме притисна максимално, чувствам се страхотно



30-03-2013 21:51 | Николай Драганов

 

Световната №1 Серина Уилямс успя да постигне 12-тата си победа от 14 мача срещу Мария Шарапова и триумфира с рекордна шеста титла от турнира в Маями. Америнката изгуби първия сет, но в средата на втория покачи нивото си до невъзможна за Маша степен и записа десет поредни гейма, които пратиха в екстаз трибуните.

 

"Чувствах се добре днес", обърна се към тях с усмивка Серина след победата. "Страхотно е, че спечелих шеста титла тук. Боже, №6. Благодаря ви", възкликна Уилямс.

 

"Мария ме притисна в максимална степен, извади най-доброто от мен и очаквам с нетърпение следващите ни срещи през сезона. Ще бъде страхотно шоу за зрителите, за нас самите и за всички", добави Серина, която днес загуби първия си сет от Маша от 2008-ма година насам, но серията и от поредни успехи нарастна на 11.

 

"Серина изигра уникален мач. Сигурна съм, че ще срещнем отново скоро", коментира Шарапова, която няма победа над Уилямс от далечната 2004-та година. Това бе пети загубен финал в Маями за нея от пет възможности, при това срещу пети различен съперник.

 

"Трудно е, когато отстъпваш на финала, защото се трудиш много здраво, за да стигнеш до тук. Но колкото по-често си осигурявам възможноста да играя финал, толкова по-голям шанс имам да спечеля трофея", добави разочарованата рускиня.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини