Преди големия финал в Маями – какво мислят главните герои



29-03-2013 18:02 | Станко Димов

В събота вечер ще се изиграе големият финал на турнира в Маями. Една срещу друга ще се изправят световните №1 и №2 в ранглистата на WTA – Серина Уилямс и Мария Шарапова. Това стана факт, след като двете спечелиха с лекота двубоите си от полуфиналната фаза на турнира, съответно над Агниешка Радванска и Йелена Янкович.

„Определено се чувствах добре на корта. Ограничих непредизвиканите грешки. Освен това мисля, че при няколко удара късметът ме покри. От друга страна не знам дали е само въпрос на късмет, защото през последните дни тренирах наистина много здраво. Не вярвам в късмета, а в сериозната работа и тренировките”, коментира Уилямс след погрома с 6:0, 6:3 над миналогодишната шампионка Радванска.

„Серина имаше отговор на всичко”, сподели от своя страна полякинята. „Първият сет бе доста бърз, през втория се опитах да я затрудня и да направя нещо, но тя играеше прекалено добре. Сервисът и беше невероятен. Имах чувството, че във всеки гейм прави средно по 3 аса. Наистина нямаше какво да направя. Когато Серина играе по този начин наистина няма никакво значение кой е от другата страна на мрежата”, коментира Радванска.

С успеха Серина Уилямс вече има 60 победи в Маями, като по този начин изпревари на лидерската позиция Щефи Граф, която остава втора с 59. Ако в събота спечели турнира, Серина ще вземе 6-а титла в Маями, като ще подобри постижението на Граф от 5 трофея в Кий Бискейн.

На финала Серина ще се изправи срещу №2 в света Мария Шарапова, която в същото време постигна чиста победа над Йелена Янкович. До момента американката и рускинята са се срещали 13 пъти, като Серина води с 11:2 победи. Нещо повече – Уилямс е спечелила последните 10 сблъсъка между тях.

„Всеки двубой е различен”, коментира световната №1. „Наистина обичам да играя срещу Мария. Обичам да я виждам от другата страна на мрежата. Обичам да играя срещу някой, който прави история и който се справя толкова добре. Може би това е истината – просто обичам да играя срещу великите тенисисти”, коментира американката.

Серина коментира и „Голямата тройка”, която през последните месеци оформиха на върха на ранглистата с Мария Шарапова и Виктория Азаренка. „Невероятно е как се опитваме да запазим формата си през целия сезон. Мисля, че Мария свърши изключителна работа, за да бъде силна през цялото време, на всички настилки, също както и Виктория. Надявам се и аз да се справям добре като тях двете и да се борим заедно през целия сезон. При мъжете има няколко, които се представят на висота през целия сезон. Хубаво ще е, да видим подобно нещо и при жените. Не се опитваме да копираме никого, просто се стараем да си върши работата добре”, каза още Серина.

Мария Шарапова също се намира в превъзходна форма. Рускинята се намира в серия от 11 поредни победи, при това в 2 сета. До момента тя има 4 финала в Маями, но никога не си е тръгвала с титлата.

„Добре, отново съм на финал. Играла съм в мача за титлата цели 4 пъти и за мен ще бъде много специално, ако този път успея да победя. Невероятно е, че съм на финал. Преди няколко дни спечели в Индиан Уелс, където натоварването също е огромно. Имах изключително малко време за възстановяване и съм щастлива, че пак съм на финал”, коментира Шарапова.
 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини