Серина отнесе Радванска и ще спори с Маша за трофея



29-03-2013 07:38 | Николай Драганов

Световната №1 Серина Уилямс отнесе само за 65 минути миналогодишната шампионка Агниешка Радванска с 6:0, 6:3 и се класира за финал на турнира в Маями, където вече я очаква Мария Шарапова. Така на финала на Sony Open Tennis ще видим една срещу друга първите две дами в женската ранглиста.

До този момент Серина и Маша са се срещали 13 пъти, а статистиката е меко казано в полза на американката - 11 победи срещу само две загуби. Нещо повече - Уилямс е в серия от 10 поредни победи, а за последно рускинята успя да запише успех през 2004-та година на финала на заключителния турнир при жените, който тогава се провеждаше в Лос Анджелис. Вторият и успех също е през тази година на финала на Уимбълдън.

За Шарапова това ще бъде пети финал в Кий Бискейн и пети различен съперник. До този момент тя има поражения от Ким Клайстерс (2005), Светлана Кузнецова (2006), Виктория Азаренка (2011) и Агниешка Радванска през миналата година.

В първия сет срещу Радванска днес, Серина изгуби едва пет точки на свой сервис и за спечели всичките подавания на полякинята, приключвайки само за 25 минути - 6:0.

Втората час бе малко по-равностойна, като Агниешка дори стигна до точка за пробив в третия гейм, но това бе всичко, до което достигна като шансове. Уилямс проби в 8-мия за 4:2, а малко по-късно затвори мача спокойно с 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини