Надал за триумфа в Индиан Уелс и отказа от участие в Маями



18-03-2013 12:47 | Николай Драганов

Рафаел Надал зарадва милионите си привърженици по целия свят със страхотен триумф в Индиан Уелс и разсея всички съмнения, дали ще бъде същият играч след завръщането си на корта.

Рафа не игра седем месеца заради проблеми в коляното, а след завръщането си успя да спечели три титли и да загуби един финал. Голямото предизвикателство обаче бе именно турнира в САЩ, който бе първи за него на твърди кортове и го изправи срещу най-големите играчи в тура.

Резултатът е красноречив - страхотни победи на Роджър Федерер и Хуан Мартин дел Потро, който само ден по-рано бе спрял серията от 22 поредни успеха на Новак Джокович, титла и завръщане под №4, след като Давид Ферер близо 7 месеца се бори за това постижение.

"Това е може би едно от най-емоционалните победи в кариерата ми. Подкрепата, която получих откакто се завърнах бе невероятна. Изживявах незабравима седмица и незабравим турнир", бяха първите думи на Рафа след триумфа в Калифорния.

"Не мисля, че можех да мечтая за по-добро завръщане. Невероятно е, че след всичко, което ми се случи през последни седем месеца, отново съм тук и държа този тежък трофей. Победих трима играчи от Топ 10, за да го спечеля. Наистина съм ужасно щастлив."

"В такъв момент си спомням за всички лоши моменти в този дълъг период и се надявам, че съм ги преодолял и си спомням само хората, които ми помогнаха в трудностите, но не и самите трудности", добави Матадора, след което потвърди, че ще пропусне "Мастърс 1000" турнира в Маями разкри повече за причините.

"Лекарите ме посъветваха да почина известно време. Ще се подготвям за сезона на клей в Европа. Нуждая се от повече сила в краката и по-конкретно в мускула на лявото бедро. Трябва да поработя доста, имам нужда и от почивка, за да бъде напълно готов за следващото предизвикателство."

"Съжалявам за феновете и организаторите, но просто не мога да участвам в Маями. Не съм си мислил, че ще мога да играя на всеки турнир веднага след завръщането си. Червените кортове са тези, на които съм постигнал най-големите си успехи. За да продължа да го правя, трябва да развивам играта си непрекъснато, да опитвам нови неща."

Надал разкри, че в графика му попадат турнирите в Монте Карло, Барселона, Мадрид, Рим и Откритото първенство на Франция. Това означава, че той ще се завърне на корта в Монте Карло, където е шампион в осем поредни години.

"Ще пристигна там със същата настройка, както всяка година и ще дам всичко от себе си, за да спечеля", обеща Рафа, който очевидно планира да изиграе пет турнира за около седем седмици, с което отказа от участие в Маями изглежда логичен.

 

ТРИУМФЪТ НА НАДАЛ В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини