Надал: Индиан Уелс ще бъде голям тест за мен



05-03-2013 19:08 | Станко Димов

Рафаел Надал определи като „голям тест” предстоящото си участие на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Индиан Уелс. Както е известно испанецът не е играл на твърд корт от една година насам (ако не се брои демонстративния двубой с Хуан Мартин дел Потро в понеделник вечер).

„Участието в Индиан Уелс ще бъде голям тест. Не говоря за състоянието на колената ми, а за играта ми на твърд корт. Отдавна не съм играл на подобна настилка”, коментира Рафа в навечерието на турнира.

Както е известно до последно Надал се колебаеше дали да участва в Индиан Уелс или не. Матадора се завърна на корта в началото на миналия месец на турнир в Чили, след което участва в Бразилия и Мексико. И трите турнира обаче са на любимата за Рафа червена настилка. Въпреки дългото отсъствие от корта, Надал записа финал и 2 титли в първите си 3 турнира.

Жребият за основната схема в Индиан Уелс ще бъде теглен във вторник вечер. За първи път от Уимбълдън миналата година, в един турнири ще участват Големите 4 в съвременния тенис – Новак Джокович, Роджър Федерер, Анди Мъри и Рафаел Надал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини