ВИДЕО: Рафа показа кой е Краля на клея и взе 52-а титла!



03-03-2013 07:41 | Николай Драганов

Рафаел Надал показа кой е Краля на клея! Любимецът на милиони по света спечели 52-ра титла в кариерата си и 38-ма на червени кортове, надигравайки Давид Ферер с 2:0 (6:0, 6:2) на турнира от сериите ATP 500 в Акапулко.

 

Матадора изигра два турнира след завръщането си, достигайки два пъти до финал и грабвайки една титла, но в Мексико наистина показа защо е един от най-големите в спорта и истинско стралище на червени кортове. За Надал това е втори краен успех в Акапулко след този през далечната 2005-та година.

 

Шампионът от последните три издания на надпреварата Давид Ферер, който изпревари Рафа под №4 в света и се намираше в страхотна форма от началото на сезона, а в Акапулко бе в серия от 19 поредни победи, днес успя да се задържи на корта точно 66 минути.

 

Финалният двубой, в който Ферер се надяваше на пета победа над Надал в 20 мача до този момент и едва втора на клей, започна повече от впечатляващо за бившия №1. Рафа спечели осем поредни гейма, с което поведе със сет за по-малко от половин час и пробив във втория. 

 

Там ситуацията не бе много по-различна с изключение на това, че Ферер все пак успя спечели два гейма, колкото да запише актив срещу името си на таблото, но само след още 37 минути бе детрониран. Шансовете му в целия мач се изчерпаха с по една точка за пробив в двата сета, които обаче не бяха реализирани.

 

За Ферер остава успокоението, че загуби от най-големият на тази настилка и все още води пред него в ранглистата. Разликата обаче намалява и вече само 560 точки, тъй като Давид загуби 200 точки заради загубата на финалния мач, докато Надал добавя пълен актив от 500, тъй като не е участвал тук през миналата година.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини