Надал изигра най-силния си мач и ще спори с Ферер за титлата



02-03-2013 11:49 | Николай Драганов

Рафаел Надал се класира за финал на турнира от категория ATP 500 в Акапулко, след като надигра с 2:0 (7:5, 6:4) своя сънародник Николас Алмагро. Рафа изигра най-добрият мач след завръщането си на корта и отстрани първи съперник от Топ 20 на света.

На финалa в Мексико го очаква още по-тежко изпитание, а именно световният №4 и шампион от последните три издания на този турнир Давид Ферер. Настоящата първа ракета на Испания се справи с Фабио Фонини след 6:3, 6:7(5), 6:1 в отделните части.

Днешната полуфинална среща между Надал и Алмагро бе общо девета в историята на сблъсъците помежду им, а Рафа записа деветата си победа. Намиращият се под №12 в света Алмагро не успя използва момента и ще почака още за първия си успех.

Първият сет стартира с много стабилна игра и от двамата, като първата точка за пробив се откри в 10-тия гейм. Тя бе на сметката на Алмагро и имаше цената на сетбол, но Рафа се справи и изравни за 5:5. Още в следващия гейм Надал натисна, стигна до преднина от 15:40 и от втория опит успя да пробие, а малко по-късно да поведе с 1:0 след 7:5 гейма.

Изключително равностойна бе и втората част - Надал първи пропусна две точки за пробив при 1:1 гейма, но ключов се оказа шестият, когато Алмагро поведе с 40:0 в подаването на Рафа, но бившият №1 в този момент показа най-доброто от себе си и спечели шест поредни точки, за да изравни до 3:3. Няколко минути по-късно, при 4:4 и сервис на Алмагро, Надал стигна до 40:15, възползва от втората си възможност и проби, а след това затвърди с цената на мача.

За Давид Ферер пък това бе 19-та поредна победа в Акапулко. Испанецът ще търси четвърта поредна титла, но за целта ще трябва да постигне едва петата си победа над Надал в кариерата.

Двамата са изиграли 20 мача до този момент, а Рафа има 16 победи. На червени кортове статистиката е още по-тревожна - Ферер има един единствен успех през далечната 2004-та година в първия сблъсък помежду им.

Финалният сблъсък в Акапулко е утре (неделя) от 05:00 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини