Безпроблемно начало за Надал в Акапулко



27-02-2013 09:20 | Николай Драганов

Световният №5 Рафаел Надал стартира повече от категорично участието си на турнира от сериите ATP 500 в Акапулко, надигравайки с 6:2, 6:2 преминалият през квалификации Диего Себастиан Шварцман.

 

Турнирът Abierto Mexicano Telcel е трети за испанеца след завръщането му на корта. Надал бе извън игра седем месеца, след което стигна до финал в Чили и спечели титлата в Бразилия. И двата турнира обаче бяха от по-ниска категория - ATP 250.

 

Срещу намиращият се под №157 в света аржентинец Надал трудно можеше да срещне сериозно изпитание и за малко над един час игра пред 8000 души на централния корт в Акапулко се поздрави с победата.

 

Рафа изгуби подаването си веднъж - в шестия гейм на втория сет, но проби общо пет път сервиса на своя съперник и логично спечели без никакви проблеми. Неговият следващ противник също идва от квалификаците и се казва Мартин Алюн (№91).

 

Двубоят е утре сутрин около 6:00ч. българско време. Надал и Алюн се срещнаха преди няколко седмици в Чили на полуфинал, а Рафа изгуби сет, но все пак спечели с 6:3, 6:7(2), 6:1. Надал има една от турнира в Акапулко - при първото си и до тази седмица единствено участие тук през далечната 2005-та година.

 

Бившият №1 и любимец на милиони по света не допусна изненада в Мексико, но същото не може да се каже за поставеният под №4 в схемата Станислас Вавринка и Давид Налбандян. Втората ракета на Швейцария загуби още на старта от Фабио Фонини с 6:2, 7:6(3), а опитният аржентинец отстъпи kd намиращия се под №71 в света словенец Аляж Бедене с 4:6, 6:0, 6:4.

 

Преследващият четвърта поредна титла от Mexico Open Давид Ферер подобно на Надал стартира повече от убедително, надигравайки 6:0, 6:3 Антонио Веич от Хърватия. Поставеният под №3 в схемата Николас Алмагро също се класира надпред, след като се наложи с разрушителното 6:0, 6:1 над представителя на домакините Сезар Рамирес.

 

ОСНОВНА СХЕМА В АКАПУЛКО

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини