Обрат: Надал не бил отказал твърдо Индиан Уелс и Маями



26-02-2013 21:02 | Станко Димов

Рафаел Надал не е отказал участие в турнирите на твърда настилка от „Мастърс 1000” сериите в Индиан Уелс и Маями. Новината в интервю за испанско радио съобщи треньорът и чичо на Рафа – Тони Надал.

Както е известно, по-рано през деня електронното издание на в-к „Марка” съобщи, че Рафаел Надал е отказал участие от въпросните турнири в САЩ, тъй като състоянието на колената му не е отлично. Тони Надал обаче бе на малко по-различно мнение.

„Участие в Индиан Уелс и Маями ще бъде голям риск за колената на Рафаел, това е вярно. Но той все още не е казал категорично, че няма да участва в турнирите. Още преди няколко дни съобщихме, че това решение ще бъде взето след турнира в Акапулко”, коментира Тони Надал.

Въпреки изказването на чичото на Рафа се очаква, че Матадора в крайна сметка ще откаже турнирите в Индиан Уелс и Маями. Надал не еднократно е заявявал, че твърдите настилки „унищожават здравето на тенисистите”, което предвид дългото му отсъствие от корта на практика прави избора на Рафа предрешен.

Както вече ви съобщихме, ако Рафаел Надал откаже двата турнира, то има огромна вероятност място сред поставените поне в Индиан Уелс да намери Григор Димитров. Българинът започна новата седмица като №33 в ранглистата, а поставени в турнира ще бъдат първите 32.

Ако Надал се откаже и Григор запази позицията си, то тогава българинът на 100% ще бъде сред поставените.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини