Надал: В момента е немислимо да победя някой от Топ 3



22-02-2013 18:46 | Станко Димов

Рафаел Надал се завърна на корта след повече от 7 месеца пауза. Испанецът игра финал в Чили, а седмица по-късно спечели титлата в Сао Пауло. Матадора обаче призна пред журналисти, че все още изпитва болки в коляното, когато излиза на корта.

„Мечтата ми е колената ми да бъдат в перфектно състояние, за да мога да тренирам както искам. След това ще искам да се състезавам на най-високо ниво седмица след седмица”, коментира Надал.

„Това, което ме прави щастлив, са дневните неща, особено ентусиазмът. Ако колената ми издържат, аз съм готов да се боря за титли още години наред. На този етап, това, което прави щастлив е, да мога да се боря за титлите, които съм спечелил в миналото. Надявам се, че това няма да се промени. Просто се надявам, че колената ми ще са ОК. Това е моята цел и вярвам, че тя може да се изпълни”, сподели още бившият №1 в света.

Надал определи като „немислима” възможността в момента да победи някой от Топ 3 в света – Новак Джокович, Роджър Федерер или Анди Мъри.

„Преди две седмици беше немислимо, че ще мога да победя Налбандян. Преди 3 седмици пък беше невъзможно да мисля, че мога да стигна финал в Чили и да спечеля титлата в Сао Пауло. 3 седмици по-късно направих всичко това. В момента за мен е немислимо, че мога да победя Джокович, Федерер или Мъри. Не е невъзможно, но е малко вероятно в момента. Но човек никога не може да знае какво ще се случи след 3 седмици или месец”, коментира Надал. 

През следващата седмица испанецът ще участва на турнир на клей в Акапулко (АТР 500).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини