Рафаел Надал играе с часовник за близо милион долара



Рафаел Надал играе с часовник за близо милион долара
Свързани играчи
Тагове
19-02-2013 17:18 | Станко Димов

Рафаел Надал, подобно на повечето от елитните тенисисти, никога не е криел привързаността си към скъпите часовници. От години насам испанецът е сред малкото, които излизат на корта с часовник, но това си има и своето логично и най-вечер маркетингово обяснение.

До миналата година Рафа удряше форхенд и бекхенд с  часовник Richard Mille, чиято цена бе $500 000 (да, петстотин хиляди долара, половин милион!!!).

След завръщането си на корта обаче испанецът е вдигнал летвата. Сега отново използва произведение на изкуството от Richard Mille, но този път часовникът е с цена $690 000. Моделът RM27-01 (на снимката долу) е уникален. В света има произведени само 50 бройки от модела, който освен с изключителната си издържливост, може да се похвали и с тежестта си – едва 19 грама!

Любопитното е, че миналата година часовникът на Рафа Надал бе откраднат от хотелската му стая в Париж, при това във вечерта след поредния, седми триумф на „Ролан Гарос”. От хотела обаче реагираха светкавично и буквално след ден крадецът, който се оказа човек от персонала, бе заловен, а часовникът върнат.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини