Серина Уилямс също няма да играе в Дубай



20-02-2013 17:36 | Николай Драганов

Новата №1 в световната ранглиста Серина Уилямс също няма да изиграе нито един двубой на силния турнир в Дубай, стана ясно днес. След като вчера от участие отказа Виктория Азаренка, днес примера й последва и Серина, която не излезе на корта за двубоя си от втори кръг срещу Марион Бартоли.

Припомняме, че Вика и Серина играха на финал в Доха само преди няколко дни, като бившата №1 надигра настоящата и предаде лидерската позиция с високо вдигната глава и шанс да си я върне съвсем скоро - още в Дубай. 

 

Това обаче няма да се случи, тъй като и двете няма да играят на Dubai Duty Free. Официалната причина за отказа на американката са болки в гърба. Тя имаше такива оплаквания и по време на Australian Open и особено в мача си със Слоун Стивънс.

 

Иначе днес победи в Дубай записаха Петра Квитова, надиграла Ана Иванович след 7:5, 7:6(1) в двубой, изпълнен с куп обрати. Сръбкинята губеше с 5:1 гейма в първата част, но стигна до изравняваме само за да се срине отново.

Шампионката от "Уимбълдън" на два пъти сервираше за мача във втория сет, но не успя да го стори и се стигна до тайбрек. Там чехкинята спечели убедително и даде само точка на Иванович. 

 

В трети кръг Квитова ще се изправи срещу Агниешка Радванска, която победи със 7:5, 6:3 младата рускияна Юлия Путинцева. 18-годишната Путинцева се състезава за Казахстан и е считана за една от бъдещите големи звезди на тениса - репутация, която до известна степен оправда и днес, но все пак нямаше сили за победа срещу далеч по-опитната полякиня.

 

На четвърфинал се класира и Каролина Вожняцки, която надигра Цзе Чжън с 6:0, 6:1. Бившата №1 ще срещне Марион Бартоли, която се класира директно след отказването на Серина Уилямс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини