Квитова и Вожняцки започнаха с бързи победи в Дубай



19-02-2013 20:02 | Станко Димов

Бившата шампионка от Уимбълдън Петра Квитова започна с победа участието си на турнира в Дубай. В първи кръг чехкинята разгроми с 6:2, 6:1 Даниела Хантухова (Словакия). Квитова, която е поставена под №6 в основната схема, проби началния удар на опонентката си 5 пъти, последният от които бе в края на мача и дойде след двойна грешка на дългокраката Хантухова.

Любопитното е, че във втори кръг Квитова ще се изправи срещу бившата №1 в света Ана Иванович.

Друга бивша водачка в ранглистата при жените – Каролина Вожняцки, нямаше особени проблеми срещу 18-ата в схемата Луцие Шафаржова – 6:2, 6:2. Вожняцки, която е шампионка от турнира през 2011-а, може да срещне Серина Уилямс на четвъртфиналите.

Както е известно в началото на седмицата Серина Уилямс стана най-възрастната №1 в света, след като свали от лидерската позиция Виктория Азаренка. Белорускинята пък отказа участие в турнира в Дубай заради здравословни проблеми.

„Опитах се да играя, но тялото ми каза „не”. Не искам да се насилвам и да излизам на корта без да съм готова за това. Би Било доста глупаво от моя страна”, коментира Азаренка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини